Waarom loopt mijn campagne/product niet?

Het kan soms gebeuren dat bepaalde artikelen of hele campagnes niet uitleveren als advertentie op de website, terwijl je dat wel zou verwachten. Om de oorzaak en oplossing hiervoor te vinden hebben we een speciale campagne-checklist voor je samengesteld.

Tip: Om de werking van een verandering tijdens dit stappenplan te testen, raden wij aan om 48 uur te wachten en te kijken of jouw aanpassing heeft geholpen.

Bekijk hier de Checklist: Campagne instellingen.


  • Alles staat goed volgens de checklist, maar er gebeurt nog steeds niks. Wat nu?

    In een enkel geval gaat de campagne niet uitleveren nadat het stappenplan is doorlopen. Mocht dit gebeuren, dan raden wij aan om de bieding per campagne of specifiek product te verhogen.

    Sponsored Products maakt gebruik van het Second Price Auction model. Dit betekend dat als jouw bod het winnende bod is, je slechts één cent per klik meer betaald dan de één-na-hoogste bieder, ongeacht je eigen maximum bod. De prijs per klik die je uiteindelijk betaalt, zal een waarde hebben tussen het minimale bod (Min Bid) en het maximale bod (Max Bid) dat je hebt ingesteld voor de betreffende categorie.