Waar worden mijn advertenties getoond?

Wanneer alle campagne instellingen goed staan in je account worden je advertenties meegenomen in het systeem. Er zijn drie verschillende posities waar de advertenties mogelijk worden getoond op de website.

Maar waar worden de advertenties nu precies getoond en hoe wordt dit bepaald?

Belangrijk om te weten:

 • Advertenties worden altijd getoond op basis van de bol.com categorisering.
 • Wanneer artikelen organisch al op de lijstpagina staan, kunnen ze op diezelfde pagina niet ook nog als gesponsord artikel worden getoond.
 • Staan je artikelen in je Sponsored Products account in een andere categorie dan op bol.com? Dit heeft geen effect op het juist tonen van je advertenties.
 • Lees hier meer informatie over hoe de categorisering in je Sponsored Products account tot stand komt.Voorbeeld:
      • In onderstaand voorbeeld kunnen de advertenties voorkomen in de hele sub-categorisering: Wonen > Verlichting > Lampen > Plafondlampen > Plafondspots. Dit is om ook de bredere zoekers te bereiken. Echter zal de advertentie vooral getoond worden in ‘plafondspots’.


 • Hoe werkt het wanneer een artikel op bol.com in meerdere categorieën tegelijk valt?

  Het artikel kan dan ook getoond worden binnen de verschillende categorieën. Deze informatie is te zien op de productpagina van ieder artikel onder alle productspecificaties.

  In het voorbeeld hieronder is te zien dat dit product naast de categorie ‘Verlichting > Lampen > Plafondlampen > Plafondspots’ ook getoond kan worden in de categorie ‘Verlichting > Lampen > Spots’.

 • Kan ik mijn Sponsored Products account zien waar mijn advertentie wordt getoond?

  Ja je kunt op SKU-niveau in de campagne, in het scherm ‘manage SKUs/SKU’s beheren’, zien in welke categorie je product op bol.com staat. Ga met de muis op de afbeelding staan en kijk bij ‘categorienaam/pub tax’ in de pop-up. Als je artikel op bol.com in meerdere categorieën tegelijk valt staat hier meestal één van deze benoemt.

 • Hoe werkt het dan met cross-sell?

  Advertenties kunnen alléén op de productpagina ook worden getoond in andere categorieën (die afwijken van het kruimelpad op bol.com).