Update: het gebruik van productgroepen in campagnes

De gebruikersinterface en het gebruik van het campagnescherm is veranderd. De grootste verandering is dat er nu gebruik wordt gemaakt van productgroepen. Het aanmaken en beheren van campagnes is hierdoor een stuk makkelijker.

Wat zijn productgroepen?

Productgroepen bieden een nieuwe manier van structureren en groeperen van de artikelen waarmee je wilt adverteren binnen een campagne. Er kan nu een specifieke productgroep worden aangemaakt waarin je zelf kiest welke artikelen je hierin wenst te hebben. Voor deze groep kan vervolgens een bod worden ingesteld. Binnen een campagne kunnen meerdere productgroepen worden aangemaakt.

Wat verandert er nu precies voor mij?

  • De SKU’s in de campagne worden niet langer gecategoriseerd op basis van de automatische categorisering, maar op basis van je eigen indeling
  • Biedingen gaan op basis van de productgroep en niet op basis van de categorie
  • Er is een nieuwe SKU-zoekfunctie.
  • Bij het aanmaken van campagnes kan je direct je artikelen selecteren waarmee je wilt adverteren

Verandert er iets in waar mijn advertenties worden getoond?

De productgroepen hebben geen invloed op waar de advertenties worden getoond. Dit blijft op basis van de bol.com categorisering. Lees hier meer informatie over de posities.

Hoe worden productgroepen vermeld in de rapportages?

Er is een nieuw rapport beschikbaar speciaal om de activiteit voor je productgroepen in te zien, genaamd ‘Activiteit per productgroep’. Het rapport Activiteit per SKU bevat een nieuwe kolom waarin wordt aangegeven tot welke productgroep een SKU behoort.

Wat gebeurt er in met de bestaande campagnes nu de categorisering is veranderd?

De categorieën in bestaande campagnes zijn omgezet in productgroepen. De biedingen en prestaties van elke categorie worden eveneens naar deze nieuwe productgroep overgezet. SKU’s kunnen gemakkelijk worden verwijderd uit of toegevoegd aan de groep.

Lees hier hoe je met deze nieuwe functie een nieuwe campagne kunt aanmaken.