Storing uitlevering advertenties juni 2018

In de periode tussen 19 juni 2018 en 26 juni 2018 zijn er twee storingen geweest omtrent Sponsored Products:

1. Lage cpc op 20 juni
Op 20 juni is er door een storing voor heel veel klikken op gesponsorde artikelen maar € 0,01 betaalt. Dit zal niet met terugwerkende kracht worden verrekend.

Wat betekent dit voor jouw als adverteerder?
Doordat het niet met terugwerkende kracht wordt verrekend kan je dit zien als een meevallertje. In je dashboard zie je een bij de gemiddelde CPC een flink dal. Mochten er sales gedaan zijn die dag dan zal ook de ROAS waarschijnlijk erg hoog zijn. Dit zorgt voor een vertekenend beeld.

2. Storing met de uitlevering van advertenties
In de week van 19 juni 2018 en 26 juni 2018 ging er iets mis met de uitlevering van de advertenties op de website. Dit betekent minder impressies en minder klikken in je dashboard en rapportages.

Wat betekent dit voor jou als adverteerder?
Het kan zijn dat je in je dashboard en rapportages in deze periode een flinke daling in activiteit ziet. Ook kan het zijn dat jouw advertenties in deze periode helemaal niet zijn getoond door deze storing. Sponsored Products is een pay per click systeem en je betaalt alleen voor een klik. In deze periode heb je dus gewoon betaalt voor de klikken die er wel zijn geweest op je advertenties.

Hoe ga ik hiermee om?
Bij het uitdraaien van rapportages over een langere periode adviseren wij om deze specifieke week niet mee te nemen. Deze week kan namelijk een vertekenend beeld geven over je gedraaide campagnes.

Om deze week buiten beschouwing te laten bij het beoordelen van een langere periode kan je het beste bij het uitdraaien van je rapportages twee rapportages uitdraaien:
– Rapportage één voor de periode voor de storing tot en met 17 juni 2018
– Rapportage twee voor de periode na de storing vanaf 26 juni 2018