SKU Override/Overschijving

Wat is de SKU override?

   • Stel op SKU niveau biedingen in, om te kunnen differentiëren binnen 1 categorie.
   • Dit is optioneel en alleen nodig wanneer je wilt afwijken van het categoriebod.
   • Let op: het bod wat je bij de SKU override invult is altijd leidend. Pas je je categoriebod aan? Check dan of de SKU overrides nog relevant zijn.
    • Ons advies: gebruik de SKU override zo min mogelijk, op SKU niveau biedingen beheren kan erg tijdrovend zijn.

  Waarom stel je de SKU Override in?
  Er zijn verschillende situaties waarin je deze optie kunt gebruiken:

    • Bieding verhogen: Wanneer je binnen een categorie meer focus wilt hebben op een specifiek artikel dan kun je de bieding d.m.v. de SKU Override verhogen. Bijvoorbeeld omdat het een nieuw artikel is of omdat de ROAS van dit artikel hoger is dan bij de andere artikelen binnen de categorie.
    • Bieding verlagen: Wanneer je binnen een categorie juist minder focus wilt hebben op een specifiek artikel dan kun je de bieding d.m.v. de SKU Override verlagen. Bijvoorbeeld omdat artikel minder goed presteert dan de rest van de categorie.

  Hoe stel je de SKU Override in?
  Je kunt een SKU override instellen door op SKU niveau in de campagne (klik op ‘manage/’beheren achter de categorie) deze in te vullen in de kolom ‘SKU override/overschrijving’. Dit heeft alleen nut, wanneer dit bod anders is dan ‘your bid/uw bod’.


Herkennen in welke categorie er SKU Overrides zijn ingesteld
Wil je snel een check doen op de SKU Overrides die je tot nu toe ingesteld hebt? Je vindt ze op categorieniveau terug door in het campagneoverzicht te kijken naar welke categorie er een * heeft staan achter het bod.