Rapportages

Het Sponsored Products systeem biedt verschillende rapportages aan die direct beschikbaar zijn in je account. Met deze rapportages zie je het effect op campagneniveau, SKU-niveau en op het niveau van de productcategorie. Je kunt het succes van je Sponsored Products volgen en je Return-On-Investment controleren door de verhouding tussen kosten en omzet te bekijken.

Een rapportage maken doe je als volgt:

Welke rapportage heb ik nodig?
Afhankelijk van je doel, kies je de rapportage die je nodig hebt. In Evalueren en in Optimaliseren behandelen we er al een aantal. Hieronder een korte omschrijving van de belangrijkste rapportages:
– Account Activity Summary: Geeft in één overzicht weer hoe de campagne zich heeft ontwikkeld per campagne, per week en per dag.
– Activity by Day Report: Geeft de activiteit en resultaten weer per dag.
– Campaign Activity Summary: Geeft de activiteit en resultaten weer van de campagnes, per categorie, per week, per dag en de top 10 SKU’s.
– Activity by Product Category: Geeft de activiteit en resultaten weer per categorie.
– Activity by SKU Report: Geeft de activiteit en resultaten weer per SKU.
– Activity by Shopper Target and Placement Type: Geeft de activiteit en resultaten weer per Shopper Target en Placement Type. Dit helpt je bij het bepalen of en zo ja welke aanpassingen je kunt doen voor het instellen van Bid Multipliers.
– Attributed Transaction Log: Geeft weer hoe een koop tot stand is gekomen. Bijv. consument klikt op een Sponsored Products artikel A maar koopt artikel B.

Begrippenlijst
Zijn niet alle termen die voorbij komen bekend? Kijk dan eens in de Begrippenlijst.