Hoe voeg ik nieuwe SKU’s toe aan mijn account?

Ben je op zoek naar hoe je SKU’s moet opzoeken en moet toevoegen aan je campagne? Lees dan het volgende artikel.

Wil je nieuw toegevoegd assortiment op bol.com toevoegen aan je Sponsored Products account en wil je de campagne verversen? Lees dan verder.

Heb je nieuw assortiment toegevoegd op bol.com en zijn deze nog niet zichtbaar binnen Sponsored Products? Het kan tot 48 uur duren voordat een nieuw artikel in het account verschijnt. Staat de SKU na die tijd nog niet in het account, doorloop onderstaande stappen om je campagne te verversen.

Laat je vooral niet afschrikken door de hoeveelheid stappen, ze vinden allemaal plaats binnen deze twee instellingen:

Let op: alles wordt teruggezet naar de basis instellingen. Dat betekent dat dat alle categorieën en SKU’s worden uitgezet. Wanneer je veel artikelen aan hebt staan is het dus belangrijk om een back-up te maken van je campagne door middel van de spreadsheet vooraf te downloaden. Wanneer je de verversing gedaan hebt kun je deze weer terug uploaden in het systeem.

1. Ga naar de campagne waar je de SKU in wilt hebben.
  2. Heb je veel artikelen aanstaan in je campagne?
    Ja: Ga dan door naar stap 3.
    Nee: ga door naar stap 4.
  3. Klik op ‘Spreadsheet Upload’ en klik op de knop ‘Download SKUs’ en sla deze op als .csv bestand op een plek waar je dit bestand gemakkelijk terug vindt.
  4. Ga terug naar de campagne (het vorige scherm) en klik op ‘SKU Catalog’
  5. Deselecteer alle categorieën
  6. Klik op ‘Save Campaign SKUs’
  7. Ga terug naar ‘SKU Catalog’ en selecteer de juiste categorieën
  8. ‘Save Campaign SKUs’
  9. Houd er rekening mee dat het soms tot 10 minuten kan duren totdat alle oude SKU’s weer in het account zijn geladen en zichtbaar zijn en tot 48 uur voordat de nieuwe SKU’s erbij staan.
  10. Heb je bij stap 3 als back-up de spreadsheet gedownload?
    Ja: ga door naar stap 11.
    Nee: ga door naar stap 12.
  11. Wanneer alle categorieën weer in de campagne staan kun je de Spreadsheet weer terug uploaden onder ‘Spreadsheet Upload’. Hierdoor heb je de SKU’s welke live stonden weer op elgible/geschikt staan.
  12. Je nieuwe artikelen zouden nu wel vindbaar moeten zijn. Het is nodig om deze handmatig te zoeken en live te zetten. Lees hier eventueel nog het artikel SKU zoeken en live zetten als je niet weet hoe dit moet.
  13. Als laatste stap is het nodig om alle categorieën weer op ON te zetten.

• Ik heb de catalogus ververst, maar de SKU's ontbreken nog steeds, wat nu?

Lees  eerst het artikel SKU’s niet vindbaar in account, wellicht kan je zelf het probleem al vinden en oplossen.
    Zijn geen van deze redenen van toepassing? Stuur dan je ontbrekende SKU via het volgende formulier naar ons toe.