Hoe je kunt zien of jouw advertenties worden getoond

In je Sponsored Products account kun je op verschillende manieren zien of je advertenties worden getoond op bol.com.

Let op: Nieuwe campagne aangezet? Het kan soms enkele uren duren voordat de activiteit zichtbaar is in je dashboard en campagnes.

1) In het Dashboard van je account kun je in één oogopslag zien of er impressies zijn geweest voor een geselecteerde campagne. In het filtermenu kun je een campagne selecteren. Wanneer je hier impressies ziet staan worden de advertenties dus getoond op de website.

2) Wanneer je in de daadwerkelijke campagne zit, kun je in de kolom ‘Imps’ (impressies) het aantal impressies zien van de afgelopen maand voor een bepaalde categorie.

3) Als je dit voor een specifiek artikel wilt zien kan je achter de desbetreffende categorie op manage klikken. Voor iedere SKU zal dan het aantal impressies getoond worden. Het kan zijn dat je eerst de gegevens verder uit moet klappen: Activity: Collapse/Samenvouwen of Expand/Uitvouwen.
Let op: Helaas is deze data niet altijd goed zichtbaar. Advies: Download het Activity by SKU report bij ‘Reports’ of probeer later nog eens.


  • Ik heb mijn campagne aangezet maar zie geen impressies

    Wanneer je je campagne hebt aangezet kan het een paar uur duren, voordat dit ook zichtbaar is in het Sponsored Products account. Geen reden tot paniek gelukkig. Zijn er 24 uur voorbij?

    • Hier vind je een checklist met campagne instellingen die je kunt nalopen, om er zeker van te zijn dat alle instellingen goed staan.