Cross-Sell

In het artikel ‘Waar worden mijn advertenties getoond’ leggen we uit waar de artikelen getoond worden als Sponsored Products advertentie.

Op de productpagina is het ook mogelijk om getoond te worden binnen een andere productcategorie. Dit heet cross-sell adverteren en houdt in dat je in bredere categorieën wordt getoond.

Voorbeeld: wasmiddel wordt als Sponsored Products advertentie getoond op de productpagina van een wasmachine.

Hoe werkt dit dan?
Het tonen van cross-sell advertenties is gebaseerd op kruisverkoop-data van bol.com. Deze data, die de relevantie tussen bepaalde categorieën meet, wordt automatisch meegenomen in het systeem om advertenties te tonen.

Meer/minder spenderen aan cross-sell
Je kunt je biedingen specifiek beheren voor cross-sell. Dit kun je doen d.m.v. het instellen van de Bid Multiplier. Let op: Je kunt Cross-Sell niet helemaal uitzetten.

 


  • Hoe weet ik waar mijn advertenties nog meer worden getoond?

    Je kunt in het report ‘Activity by Shopping Category’ zien in welke categorieën je bent getoond. In het ‘Attributed Transaction log’ komen de cross-sell categorieën ook terug wanneer er verkopen zijn geweest.

  • Moet ik de cross-sell functie zelf aan of uitzetten?

    Nee, deze staat automatisch aan. Je kunt cross-sell niet helemaal uitzetten maar je kunt wel de biedingen specifiek voor cross-sell verlagen. Dit doe je d.m.v. de bid multiplier 

  • Kan ik zelf instellen in welke categorieën ik wel/niet wordt getoond?

    Nee die kan niet, de data van bol.com wordt hiervoor gebruikt.