Categorisering SKU’s

Binnen het Sponsored Products systeem wordt de categorisering (producttaxonomie) van Google aangehouden. Op bol.com gebruiken we onze eigen categorisatie en daardoor kan het voorkomen dat deze twee niet overeenkomen.

De categorisatie in het Sponsored Products systeem is puur voor het gebruik van Sponsored Products zelf; om de SKU’s weer te geven en om biedingen te beheren.

In welke categorie wordt mijn artikel op bol.com getoond?
Belangrijk hierin is om te weten dat bij het uitleveren van de advertenties op bol.com, de categorisering van bol.com altijd leidend is. Lees hier nog meer informatie over waar je advertenties precies worden getoond.

In het Sponsored Products account kan je op SKU niveau inzien in welke bol.com categorie je advertentie getoond wordt. Dit doe je door met je muis op de afbeelding van de SKU te gaan staan en te kijken in de pop-up bij ‘categorienaam/pub tax’ zie:


  • Kan de categorisering worden aangepast?

    De categorisering in je Sponsored Products account kan niet worden aangepast. Onthoudt goed dat de bol.com categorisering leidend is voor het tonen van je advertentie.