Hoe maak ik een campagne aan?

Lees eerst hier onze tips en richtlijnen voor de set-up van je account en de campagnes.

Voor het aanmaken van een campagne kan je navigeren naar het tabblad ‘Campaigns/Campagnes’. Klik op
‘+ campaign/campagne’:

Volg de onderstaande drie stappen voor het aanmaken van een campagne:

1. In de stap ‘campagne-instellingen’ vul je de basisinstellingen voor de campagne in:

Tips & weetjes:

• Wil je de resultaten per land kunnen zien? Maak dan voor ieder land een aparte campagne aan.
  • Stel geen einddatum wanneer dit niet nodig is (campagnes komen stil te staan).
  • De instellingen zijn niet allemaal verplicht en kunnen op een later moment altijd nog worden aangepast wanneer de campagne al is aangemaakt.2. In de stap ‘Eerste productgroep maken’ kan je de eerste productgroep aanmaken voor in de campagne:
  • Kies de naam van de productgroep
  • Zoek via één van de opties de artikelen op waarmee je wilt adverteren
  • Selecteer deze producten en ga naar de volgende stap

3. In de stap ‘Bod instellen’ kies je de CPC voor de aangemaakte productgroep.

Klik op voltooien en de campagne is aangemaakt met deze productgroep. De campagne kan op ieder moment worden aangepast naar jouw wens.

• Hoe voeg ik een nieuwe productgroep toe aan mijn campagne?

Kies in de desbetreffende campagne voor ‘+ productgroep’

Maak de productgroep aan zoals hierboven in stap 2 beschreven.

• Kan ik een campagne verwijderen?

Nee, heb je eenmaal een campagne aangemaakt, dan kun je deze niet verwijderen.
    Je kunt een campagne wel herbruiken door deze opnieuw in te stellen:

• Pas eventueel de einddatum en de budget&pacing instellingen aan
    • Verander de naam van je campagne door in de campagne op het potloodje te klikken (links bovenin het scherm, naast de titel van de campagne).