Campagnebudget & Pacing/Tempo

Bij de optie ‘Budget & Pacing/Tempo’ in je Sponsored Products account kun je specifieke budgetten instellen voor elke campagne. Daarnaast kun je een tempo/pacing per campagne instellen. Dit is het bedrag dat je ongeveer per dag of per maand wilt uitgeven voor de desbetreffende campagne en geeft het systeem een richtlijn daarvoor. De daadwerkelijke uitgaven per dag kunnen wel variëren.

Tips bij het instellen van de pacing/tempo:

  • Stel een maandelijks tempo in met daarnaast ook nog een dagelijkse pacing. Een handige optie hierbij is de ‘Automatic daily spend / Automatisch dagelijks tempo’, hieronder verder uitgelegd.
   • Stel een realistische pacing/tempo in. Houd hierbij rekening met het aantal SKU’s dat je in de campagne aan hebt staan en de gemiddelde CPC die je wilt betalen voor een klik.
    Rekenvoorbeeld: 30 actieve SKUs in de campagne met een CPC van €0,40 betekent al minstens een dagelijks tempo van €12,- wanneer je voor elke SKU in ieder geval 1 click wilt hebben.
   • Probeer je budget zo in te delen dat de best presterende campagnes (hardlopers) zo min mogelijk stil komen te staan. Dit kan betekenen dat er voor de achterlopers minder budget beschikbaar is.

    Hoe stel je een campagnebudget, een daily pacing of een monthly pacing in?
   • Het instellen van een daily/monthly pacing houdt in dat het budget zoveel mogelijk evenredig wordt verspreid over de campagneperiode. Bij deze instelling zal het systeem je budget zo optimaal mogelijk inzetten voor de campagne.

    Let op: je kunt alleen van deze instelling gebruik maken wanneer je:

    • een einddatum hebt gesteld aan de campagne en een totaal campagnebudget hebt ingesteld, of
    • een maandelijkse pacing/tempo hebt ingesteld.

    Hoe kan ik zien of dit budget op is?
    Dit kun je zien in het Campaigns scherm onder ‘Remaining budget/resterend budget’. Staat hier €0,- dan is het budget van de campagne op. Ook staat de status van de campagne dan op ‘Budget Hit’

     


 • Een daily pacing / dagelijks tempo

  Ons advies: stel een dagelijks tempo altijd in combinatie met een maandelijks tempo in. Of nog beter: stel de ‘Automatic daily spend / Automatisch dagelijks tempo’ in, hierboven uitgelegd.

  Neem bij het instellen van deze optie de onderstaande punten in acht:

  • De pacing/tempo is het bedrag dat je ongeveer per dag wilt uitgeven en geeft het systeem een richtlijn daarvoor. De daadwerkelijke dagelijkse uitgaven kunnen variëren.
  • Stel een realistische pacing in waarbij je rekening houdt met het aantal actieve SKU’s in de campagne en de gemiddelde CPC die je wilt betalen voor een klik;
  • Rekenvoorbeeld: 30 actieve SKUs in de campagne met een CPC van €0,40 betekent al minstens een dagelijks tempo van €12,- wanneer je voor elke SKU 1 click wilt hebben per dag.Wanneer het bedrag voor die dag is bereikt gaat de campagne automatisch op pauze en zullen de advertenties niet meer worden getoond. De volgende dag gaat de campagne dan automatisch weer aan.Je stelt deze functie in door op ‘Set Daily Pace/Dagelijks tempo instellen’ te klikken en een bedrag in te voeren.
   Je kunt ook verschillende budgetten voor verschillende dagen instellen.

 • Een monthly pacing / maandelijks tempo

  Met het instellen van een maandelijkse tempo bepaal je het bedrag dat er ongeveer uitgegeven mag worden per maand voor de campagne. Wanneer dit budget is bereikt zal de campagne automatisch gepauzeerd worden totdat de nieuwe maand weer ingaat.

  Ons advies: stel een maandelijks tempo altlijd in combinatie met een dagelijks tempo in. Of nog beter: stel de ‘Automatic daily spend / Automatisch dagelijks tempo’ in.

  Wanneer je alléén een maandelijks tempo instelt, kan het zijn dat je budget halverwege de maand al op is en je campagne stil komt te staan. Gebeurt dit en wil je de campagne wel actief hebben staan? Dan kun je deze op dat moment alsnog aanpassen door het maandelijkse bedrag te verhogen.

  Je stelt deze functie in door op ‘Set monthly pace/Maandelijks tempo instellen op’ te klikken en een bedrag in te voeren.
  Je kunt verschillende budgetten voor verschillende maanden instellen.

 • Wat voor pacing of tempo moet ik instellen?

  Vind je het lastig om te bedenken wat voor pacing of tempo je moet instellen? Kijk dan naar twee dingen:
  – hoeveel SKU’s staan er aan in de campagne
  – wat betaal je gemiddeld per klik (maximum bod)

  Wanneer je deze met elkaar vermenigvuldigt zit je al op een echt minimum, want je wilt waarschijnlijk wel meer dan 1 klik per dag per artikel. Houdt hierbij dus rekening bij het instellen van een dagelijks tempo.

 • Waarom zou ik de optie Budget & Pacing gebruiken?

  Je kunt deze optie gebruiken wanneer je de kosten wilt controleren. Wanneer je hier niks instelt zal je campagne doorlopen totdat je account balans op is. Het systeem zal hierbij je advertenties zoveel mogelijk laten zien.

 • Hoe weet ik of ik dit goed heb ingesteld?

  Check je campagnes om de twee dagen op ‘budget hits’. Deze komen in je dashboard bij ‘alerts/meldingen’ te staan en blijven tot 72 uur staan. Hieronder een voorbeeld van hoe een budget melding eruit kan zien:


  Ook in de campagnes zelf komt een notitie te staan  zoals hieronder:

 • Hoe vul ik het campagnebudget weer aan wanneer dit op is?

  Ons advies is om deze optie niet te gebruiken, tenzij het een actiematige of test campagne is. Er is dan namelijk altijd een kans is dat je campagne stil komt te staan zonder dat je dit wilt. Gebruik in plaats hiervan de optie ‘Automatic daily spend / Automatisch dagelijks tempo’.

  Toch je campagnebudget verhogen? Ga naar ‘campaign budget’ onder de optie Budget & Pacing/Tempo en vul het budget aan met een X bedrag onder ‘increase budget’

 • Is het budget dat je hier instelt geldig voor de hele campagne?

  De instellingen die je hier instelt gelden voor alle artikelen en categorieën die je aan hebt gezet in de campagne.

 • Kan ik ook specifieke tijden selecteren waarop ik mijn budget in wil zetten?

  Nee je kunt geen specifieke tijden selecteren.