Bid Multiplier

Wil je meer of minder getoond worden op een specifiek plaatsingstype van Sponsored Products? Gebruik dan de optie bid multipliers voor je campagnes. Hiermee verhoog en/of verlaag je je bod voor een specifieke posities op de website.

Belangrijk om te weten:

 • Er kunnen geen garanties worden gegeven voor bepaalde posities, dit wordt uiteindelijk bepaald door het systeem.
 • Posities kunnen niet worden uitgezet. Advies: Je kunt het bod maximaal decrease by/verlagen met 50%.
 • Je kunt het bod maximaal increase by/verhogen met 500%.
 • De data die wordt weergegeven bij de bid multiplier, is vertraagd. Advies: download het rapport ‘Activity by Shopper Target & Placement Type’

Welke posities kan je beïnvloeden?
De posities waar een blauwe pijl bij staat in de afbeelding hieronder kan je bij bol.com beïnvloeden door biedingen te verhogen of te verlagen.

  • In Market – Browse & Search: Dit is de lijstpagina; wanneer klanten zoeken via de zoekbalk of via het browse-menu. Om de relevantie zo hoog mogelijk te houden worden op de lijstpagina alleen advertenties getoond van artikelen die binnen die categorie thuishoren.
  • In Market – Product Detail & Cart: Dit is de productpagina; wanneer klanten op een artikel hebben geklikt en hier gesponsorde advertenties worden getoond alleen vanuit diezelfde categorie.
  • Cross Sell – Product Detail & Cart: Dit is de productpagina; wanneer klanten op een artikel hebben geklikt en hier gesponsorde advertenties worden getoond vanuit andere relevante categorieën.
  • Max Reach – Homepage & Discovery: Dit is de homepage; wanneer bezoekers op de homepage beginnen zullen ze gesponsorde artikelen zien.


 • Hoe schakel ik een doelgroep of plaatsingstype uit?

  Doelgroepen en plaatsingstypen kunnen niet volledig worden uitgeschakeld. Met de bid multiplier kun je wel je een bod verlagen tot 50% voor een specifiek plaatsingstype. Stel je wilt eigenlijk zo min mogelijk cross-sell adverteren: stel dan in bij ‘Cross Sell – Product Detail & Cart’ decrease by/verlagen met 50%.

 • Waarom is mijn activiteit niet toe- of afgenomen nadat ik mijn multiplier verhoogd of verlaagd heb?

  Activiteit bij concurrenten en een veranderend voorraadvolume kunnen ervoor zorgen dat er geen duidelijk zichtbare veranderingen zijn nadat je je bod hebt gewijzigd, zelfs als je activiteit hoger of lager is dan het zou zijn zonder die wijzigingen.
  Als het gaat om activiteit bij de concurrent moet je niet vergeten dat concurrenten van productcategorieën binnen je campagne mogelijk ook hun biedingen veranderen of nieuwe campagnes lanceren, met name als het een belangrijke seizoensperiode betreft. Bedenk ook dat voorraadvolumes, seizoenskooptrends en wijzigingen in de beschikbare netwerkruimte het totale volume van beschikbare vertoningen voor specifieke productcategorieën kunnen beïnvloeden.

 • Waarom zie ik geen activiteit bij iedere combinatie van doelgroep en plaatsingstype?

  Het is mogelijk dat er geen activiteit plaatsvindt binnen een specifiek segment omdat het bod van andere adverteerders concurrerender is.