Best Offer / Koopblok

De belangrijkste voorwaarde om te kunnen adverteren met Sponsored Products is dat je met desbetreffende artikelen ‘Best offer’ bent. Dit houdt in dat jij degene bent die op de productpagina in het koopblok staat.
Het koopblok is de eerste positie op de productpagina van een artikel. Hier tonen we het meest relevante aanbod aan de klant. Artikelen kunnen vanaf deze pagina direct in het winkelwagentje geplaatst worden.

Ben je een externe verkoper? Dan vind je hier de precieze uitleg over hoe de koopblokpositie wordt bepaald voor jou als externe verkoper.


 • Hoe kan ik in mijn Sponsored Products account zien of mijn artikelen Best Offer zijn?

  Onderstaande functie werkt momenteel niet goed. De weergave die je in je account ziet staan in de pop-up is niet altijd juist. Advies: zet SKU’s aan waarmee je wilt adverteren. Als ze best offer zijn zullen ze gewoon meegaan in het systeem.

  Je kunt zien of je artikelen best offer zijn door op SKU-niveau in de campagne met je muis op de afbeelding van de SKU te gaan staan (niet erop klikken). Er komt een SKU-hover tevoorschijn waarbij ‘Best Offer / Beste Aanbod’ ja of nee komt te staan:

   

 • Wat gebeurt er als de Best Offer status verandert gedurende de dag?

  Veranderingen in de koopblokposities worden naar het Sponsored Products account gecommuniceerd gedurende de dag. Wanneer je dus aan het adverteren was en je de positie verliest, worden de advertenties automatisch niet meer getoond. Dit geldt ook vice versa.

  Je hoeft de status van de SKUs in je account dus niet handmatig aan te passen. Wanneer je artikelen niet meer best offer zijn wordt dit automatisch doorgegeven aan het Sponsored Products account en zullen je advertenties niet meer getoond worden.

  Belangrijk: Wanneer jouw advertentie niet meer Best Offer is, betaal je ook niet voor de klikken die de concurrent genereert op hetzelfde artikel.

  Je krijgt geen melding van veranderingen in best offer.

 • Kan ik ook filteren op Best Offer artikelen?

  Dit is helaas niet mogelijk.